Mit navn er Jonas Wöhliche Nymann, og jeg er 25 år. I efterårs ferien, 2016 tog min far og jeg til Canada i en uge, sammen med gutterne fra Fiske-eventyr.

Jonas med stor Stør
Jonas sætter stør ud igen

Da vi ankom til hytten, kendte jeg kun min Onkel Jesper Nymann, Vi blev dog taget rigtig godt imod af de andre deltagere, og blev med det samme en del af fællesskabet.
Det var en helt speciel oplevelse at fiske i Canada. Jeg har på forhånd hørt en masse om fiskeriet og naturen, men det jeg havde forestillet mig kunne ikke måle sig med oplevelsen! Med lidt information om området, fangede vi allerede fisk på første dagen, både chum, sølvlaks og en kongelaks. Det var en utrolig oplevelse at kæmpe mod de energifyldte fightere i den stærke strøm, og var der en stille periode i floden, kunne man stå og nyde den overvældende natur!

Når vi kom hjem efter at have fisket, sad vi i hytten og snakkede, pjattede og hyggede os! Det var enormt hyggeligt, og vi blev som sagt hurtigt en del af fællesskabet, hvilket var med til at gøre turen endnu mere fantastisk! Det at man står og laver mad sammen, får en øl, og sidder på terrassen og nyder lyden af floden som løber, lige i enden af haven, efter en lang dag ved floden, var med til at skabe en unik balance, mellem hobby og hygge, som man sjældent får mulighed for at opleve! Og det var ikke kun om aftenen, men også om morgenen inden man tog af sted, sad vi og nød vores morgenmad sammen og snakkede om hvor man skulle tage hen osv.

Midt på ugen blev vi inviteret på en bådtur for at fange stør, hvilket endte med at blive det helt store klimaks! Det at sidde på båden og se stængerne begynde af hakke, først på den ene, så på den anden, tredje og fjerde stang, fik pulsen helt op! Når man så sad der, og man pludselig sprang over til stangen for at give mod-ryk, og man mærker kraften der trækker i den anden ende af linen, blev man ramt af en overvældende følelse som ikke kan beskrives med ord. At sidde der med andre som hepper på en, støtter en og kommer med tilråb, mens man kæmper med en fisk der er større end en selv, er en følelse jeg aldrig vil glemme eller vil være foruden, og det er en tur jeg HELT SIKKERT vil tage igen, hvis jeg får muligheden for det!

Jeg havde mit livs tur, vi var kun af sted i 7 dage, og selvom jeg var ”ny” i Canada prøvede jeg at fange 3 forskellige laksearter, chum, sølvlaks, og kongelaks og i alt 23 fisk, og 3 Stør!
Skulle jeg gøre noget anderledes, så ville jeg have taget 14 dage i stedet for 7 dage.

Jeg vil give turen 5 ud af 5 stjerner!

Send this to a friend