Chilliwack i august

cofsdr

Rød kongelaks og Sockeye i Chilliwack

14 dages tur med erfaren dansk rejseleder og fiskeri i Vedder, Chilliwack, Stave og Pitt river. Første dag er sammen med vores erfarne Canadiske guides. Vi skal fange den røde Kongelaks i Chilliwack og finde spots med Bull Trout. Vi planlægger også en tur til Pitt river hvor vi skal fange de største Sockeyes og helt friske Kongelaks mellem 15 – 30 pund.
Vi bor i hus et stenkast fra Chilliwack river og vi står selv for forplejningen.

Afvikles fra 10. august til 17. august. Afrejsedag fredag, hjemrejse fredag og hjemme lørdag.
NB: Flybillet ikke inkluderet.


August er sommertid i Chilliwack og det er sæson for den røde Kongelaks og Sockeye. Den røde kongelaks har fået navnet på grund af dens røde kød. Det er en særlig stamme der går op i Chilliwack floden i juli og august.
Sockeyes går op i Fraser river systemet i milliontal og de fortsætter op i Chilliwack river for at ende i Chilliwack søen langt oppe ad floden. Det er rent catch og release fiskeri efter Sockeye og de er ganske svære at få på krogen selvom der er mange af dem.
Pitt River er en anden destination vi skal på. Det er en guided tur, hvor vi kun kan sejle ud til. Det er en mageløs flod og rammer vi den på det rigtige tidspunkt er fiskeriet i topklasse.
Vi skal bo 20 meter fra Chilliwack floden og der er rigtig godt fiskeri lige nedenfor huset – og det har vi helt for os selv.
Der er dansk rejseleder med mange års erfaring med på hele turen.Kongelaks lige nedenfor husetHvad skal vi fange og hvor? 
I Chilliwack vil vi gå efter de røde Kongelaks og Sockeyes. Fiskeriet efter kongelaks i Chilliwack er uden sammenligning, der er dog færre røde kongelaks end senere på året, hvor det er den hvide Kongelaks der går op. Størrelsen ligger omkring de 7 – 12 kilo.
Der er mulighed for at fiske med både egg imitationer, spin og flue, du bestemmer selv hvad du vil.

Pitt riverPitt River ligger efter 2 timers sejlads over Pitt Lake. Det er et helt øde område, som kun kan nås med båd. Det er et paradis for fluefiskere og efter Sockeyes (de største i området), havgående bull trout på op til 15 pund og ikke mindst store Kongelaks.
I august er det Sockeyes og 4 år gamle Kongelaks med en vægt op til 30 pund.Det går ikke uden dygtige canadiske guider
Selvom vi har gennemfisket floderne godt og grundigt og kender mange spots, så er floderne og fiskeriet under konstant forandring. Derfor har vi et tæt samarbejde med de bedste canadiske guides – de er nøglen til succes. De kender floderne som deres egen bukselomme. De er fleksible og de gør alt hvad de kan for at du får fisk. Fiske presset på Chilliwack floden er stort og du skal være indstillet på, at der er andre fiskere ved floden på de bedste spots. Det betyder ikke, at vi behøves stå skulder ved skulder. Der er mange andre gode spots, hvor vi har fiskevandet mere for os selv når vi er indstillet på at gå lidt længere efter det.

Størfiskeriet er en anden unik mulighed
Stør fiskeriet i Fraser er i verdensklasse, få steder i verden har du større mulighed for at fange en ferskvandsfisk der er større end dig selv! Hvem ved, måske er det dig der sætter krogen i en af de helt store! Stør på 300 – 400 pund er ikke et særsyn!Sådan bor vi og fordeler opgaverne
Vi bor 20 meter fra Chilliwack floden og har et rigtig godt fiske spot lige uden for døren. Der er plads til 6 deltagere og vi bor i dobbeltværelser. Der er mulighed for enkeltværelse mod ekstrabetaling. Vi har en stor overdækket terasse lige ud til floden og her tilbringer vi mange aftentimer til lyden af det brusende vand.
Alt linned og håndklæder er i huset og der er vaskemaskine og tørretumbler, så vi behøves ikke overfylde kufferten.
Vi står selv for at få dagligdagen til at fungere, så vi starter alle ture med at afstemme forventningerne og fordeler de praktiske opgaver – hvem kører bil, hvem laver morgenmad, frokost pakke, aftensmad, rydder op efter måltider, gør rent, handler ind med mere.
Vi spiser morgenmad senest kl. 6 og står ved floden kl. 7 til 18 .

Hvornår
Afvikles fra 3. august til den 17. august. Afrejsedag fredag, hjemrejse fredag og hjemme lørdag.

Send this to a friend