Så blev det hverdag igen og nu er der næsten ingen ved fiskevandet!

Det er dejligt sensommervejr og det er da skønt, meeen det ville nu være dejligt med lidt regn en 3 til 4 dage. Dette ville sætte gang i et massivt fisketræk op i Vedder og Chilliwack river.

Det går da også uden og de fisk, der er, er helt friske og blanke. Jeg har kun fisket 3 – 4 timer hver dag og ellers kørt rundt til nye steder. Det er der skam kommet meget godt ud af. Jeg fandt jo et rigtig godt sted og det har jeg haft næsten alene – der har kun været to til tre andre fiskere i syns nærhed.
JA, det har givet fisk og ganske mange har sluppet. Der har været rigtig fine Pink laks. Dem er der ikke så mange af i år og dem der er i floden nu er helt friske. Det er en sen opgang for det burde være slut nu. Men der er altså ganske store og friske pink laks at fange. De er meget underkendt – det er en vild fighter selvom den ikke i størrelse kommer i nærheden af Sølvlaks, Chum og konge laks. Hvis konge laksene ville være ligeså vilde som pink laksene fik vi næsten ingen ind er min påstand.

Nå, men her da et billede af en smuk Pink.

Fik også en enkelt kongelaks – de er i super kondition. Fiskeren overfor mig fik 2 store kongelaks – den ene gik han med i 30 minutter ned over stryg og jeg skal komme efter dig, men han fik den.

Jeg havde også en pudsig oplevelse nedenfor Allisons pool. Floden løber ind under klipperne hvor  den er dybest og mest strømmende. Der spottetde jeg fisk og i første kast huggede en kongelaks på, men det varede kun et minuts tid, så kilede blyest sig fast mellem to sten og laksen hang stadig på. Jeg kunne intet gøre, men kunne jo ligeså godt forsøge om jeg kunne få den fri. Så jeg lagde stangen – fisken sad jo fast og gik op i poolen og spørgte en ung mand om han ville holde stangen, så ville jeg smide vaders og vesten og forsøge at gå ud i floden for at få linen fri. Som sagt, så gjort – det var sgu ikke det varmeste, men jeg kunne ikke komme helt ud. Gode råd var dyre, så jeg prøvede igen med stangen i hånden, men fri ville den ikke. Al den ballade i vandet fik laksen til at gå i panik, så den endte med at springe linen.

Ja, så kunne jeg jo ligeså godt bare rykke til og linen sprang over blyet. Det var nu en god oplevelse, men ærgerligt jeg ikke fik den fri og fisken ind.

I morgen kommer Claus og to af hans kammerater – det bliver dejligt at få selskab i huset og mon ikke de skal ud at fiske lige med det samme.

Send this to a friend