Siden barnsben har natur og fiskeri været det dominerende element i mit liv.


Som så mange andre, startede det med Aborrer og Skaller i naboens mose, sidenhen begyndte de grumme Gedder samt mosens mystiske sudere at lokke mere og mere. Tingene tog for alvor fat i 8 års alderen, da min fars daværende chef, mente at det var på tide at jeg fik mig en fluestang – han troppede op med en gammel tørflue stage i #4, gav mig en dags grundig instruktion i kasteteknik, diverse knuder og fluer mm. og satte mig så i gang i vores lille sø i haven (som min meget forstående far havde udsat en god håndfuld regnbue ørreder i til lejligheden). Dette blev for alvor starten på en ren og skær besættelse.

Jeg favner meget bredt i mit fiskeri og der findes snart ikke den slags fisk herhjemme, jeg ikke har forsøgt at lure på land. Karpefiskeriet sluger en del af sommernætterne, åens havørred ligeså. Vragfiskeri på nordsøen eller artsfiskeri langs kattegats kyster, vinterens tunge rovfisk eller forårets tørfluefiskeri, det er svært at nå det hele.

Har en umættelig rejselyst, som oftest bevæbnet med fiskestangen, hvad enten det gælder hajer i den Mexicanske golf, Roosterfish ved Costa Ricas kyster, hvid Stør i den mægtige Fraser eller Stallinger i Lapland.

Uanset hvad jeg prøver, bliver jeg ved med at vende tilbage til laksefiskeriet i Canada, ikke så få uger er efterhånden brugt i jagten på den mægtige kongelaks.

This slideshow requires JavaScript.

Send this to a friend