Medens vi venter på mere vand er der alligevel et eventyrligt fiskeri når vi lige finder stedet på dagen.

Det er altså bare et anderledes år. Vi har ekstrem lav vandstand og har kun fået lidt regn, der gav 10 cm mere vand. Siden da er floden næsten klaret helt op igen og vandstanden faldet.

Vi har vores særlige steder, som er gode i år og vi kan se andre fiskere forsøger sig frem helt andre steder end ved de kendte huller. Hvert sted kan fiske rigtig godt den ene dag og være helt dødt den næste dag. Nogle lokale siger, at det er fordi fiskene konstant er i bevægelse og, hvis der ikke hele tiden kommer nye fisk op i floden, ja, så flytter de gode spots sig. Det er sikkert det vi oplever lige i øjeblikket og så alligevel kan vi se at der er nye helt blanke fisk i systemet, så nogle/mange må gå op.

I de sidste dage har vi også prøvet af i Vedder river og her var der stort set ingen der fangede noget, men lidt hygge blev det da til med fluestangen. Alligevel har hver dag givet de fisk vi kunne ønske, men vi har jo prøvet meget bedre fiskeri.

Vedder river 10. oktober 2017

17 kongelaks til Henrik og 7 til Jonas

Og så sker det alligevel torsdag den 12 oktober. En ganske almindelig dag med mega lav vandstand og høj sigtbarhed. Henrik og Jonas besluttede sig for at tage i Allisons pool et par timer. Jeg blev hjemme og ordnede papirer og tog op til dem ved 10.30 tiden. Da jeg kommer derop kan jeg godt se der er en del biler og mange går og fisker på det lige stykke nedenfor den store pool. Henrik og Jonas står på stenene ved polen. Da jeg kommer derover er de nærmest på speed. Henrik har kl. 10.30 allerede landet 9 kongelaks og Jonas 4.

Henrik er allerede lidt træt, men det bliver værre. Ved 14.30 tiden holder vi med at fiske og Henrik har landet 17 kongelaks og mistet 30, Jonas har landet 7 kongelaks og mistet 40 og jeg fik selv 4.

Det var helt friske fisk der hele tiden kom op i poolen, og så havde Henrik lige fundet ud af hvordan poolen skulle fiskes – HOLD DA OP det gav fisk.

Henriks tidligere rekord er 9 kongelaks på land på en dag, så 17 på en 3/4 dag er da vist uden overdrivelse euforisk. Han skulle også lige have en lur da vi kom hjem.

I morgen er det fredag og vis skal på Størtur med Curtis, som er en af Langs superguides. Vi tror på fiskelykken og er sikre på at det bliver helt stort i morgen.

Om 10 minutter kommer de 4 fiskekammerater fra Skive, Benny, Niels, Per og Kim og spiser bøffer med bagt kartofel og salat og en enkelt pilsner.

Send this to a friend