Dagen efter den massive flooding var floden igen klar til at fiske og store mængder af sølvlaks og hundelaks trak gennem floden.

Det er utroligt, men det tog kun godt og vel et halvt døgn for Chilliwack river, at finde tilbage til et mere normalt leje. Bevares der var meget vand og det var stadig ret farvet, men det er ikke dårligt for fiskeriet. Nu vandrerde tusinder af sølvlaks op uden at gemme sig og de fik selskab af mange store friske hundelaks.

Vi tog op til “den store sten” fra morgenstunden og, det der før var bredden var nu 8-10 meter ude i vandet. Vi havde næsten spottet for os selv og det var fantastisk. Laksene trækker altid langs kanten når vandet er uklart og der er skidt i det. det er samtidig også smart når de skal spare kræfter. Inderst går sølvlaksene i flokke og de er kun mellem 1-3 meter ude. Imellem dem og på yderkanten, hvor der er mere strøm trækker hundelaksen og den holder pause  lidt længere inde. Endelig trækker kongelaksen yderst og i mere strømmende vand. Alt det kunne vi stå og variere imellem på det samme spot.

Det blev til 15 sølvlaks i alt, 6 kongelaks og 9 chum inden vi pakkede sammen. I løbet af dagen kom der mange fiskere til spottet og det blev lidt for tæt for os. Det spredes hurtigt, hvor der er fisk og tror der er oprettet en telefonkæde mellem kineserne – de kommer i hverfald lige pludselig mange og de kender hinanden.

4 sølvlaks til husets ejer

4 sølvlaks til husets ejer

 

Bennys flotte sølvlaks

Bennys flotte sølvlaks

Afslutning sammen med Skivedrengene

Om aftenen havde vi aftalt, at spise sammen med de 4 fiskekammerater fra Skive. Vi skulle egentlig på Jolly Miller, men Benny havde taget en fin sølvlaks på godt 4 kilo og Niels en på 2 kilo. De blev tilberedt efter alle kunstens regler og der var Citron peber på (Haralds regel). Vi var klar til at spise ved 21 tiden, men det var værd at vente på. Det smagte fortrinligt – hvor er der bare forskel på opdrættede laks og så en friskfanget vildlaks. Vi fik selvfølgelig også en snak om den skandaløse fiskeindustri, der opdrætter laks og laver dårlige fisk fedet op med vegatabilske piller, proteiner og antibiotika. Og ikke, at forglemme forurener og truer den vilde bestand af laks.

LAD VÆRE MED AT KØBE OPDRÆTTEDE LAKS.

 

 

 

 

 

Der blev skålet for en perfekt afslutning og fredag går turen hjemover for Henrik og Jonas og de 4 fiskekammerater fra Skive. Undertegnede fisker videre 6 dage mere…

Send this to a friend