Sølvlaks på krogen

Malthe og Gert mærker et par fisk og vi ser også nogle sølvlaks. Efter et stykke tid foreslår Gordt, at jeg prøver at fiske fra båden, selvom det ikke er let at stå der med en fluestang og skal til at lære spey- og Skagit kast. Nå, men det er nu som det er, så jeg prøver. Og så sker det altså – tredje kast en stor bølge efter fluen, 10 minutter efter er den helt sikker – en gudeskøn sølvlaks hugger og kommer på land – dagen er reddet, men skæbnen vil det anderledes. En halv time senere strammes fluelinen op og jeg løfter stangen og så siger det bare breeeeee fra hjulet da fisken hamrer ned ad floden. Forsøger at bremse fisken så godt jeg kan og får et ordentligt slag af hjulet der farer rundt. Er helt sikker på at det går galt, men får stoppet fisken 60-70 meter ude. Det er ikke gået op for mig endnu, men det er en fantastisk steelhead på 90 cm jeg lægger arm med – det er altså bare surrealistisk. Gordt tager det helt med ro og wader ud til fisken længere nede af floden – jeg kan ligesom ikke andet end blive på båden. Og det lykkedes selvfølgelig – Gordt får fisken i nettet!!! Først da jeg ser fisken i nettet går det op for mig, at det her er helt speciel – ja Gert er næsten ved at knibe en tåre. Nu forstår jeg Gerts passion for Steelheads og fluefiskeri – det er bare noget helt for sig selv og de her Steelheads er verdens største OG SMUKKESTE. Det er uden sammenligning den smukkeste og mest fuldendte fisk jeg har fanget og sikke en kraft den har. Vi behandler den med stor forsigtighed og respekt og får taget de billeder vi skal have inden hun smutter ud at hænderne på mig og forsvinder tilbage i Kalum river.

Send this to a friend