Steelheads i april i Kitimat

Steelheads i april i Kitimat

April varsler foråret og steelheads der trækker op i Skeena, Kitimat, Kalum, Zymacoord, Bish… alle floder ved Terrace og Kitimat

De flotteste og største steelheads går op i Skeena, Kitimat, Kalum, Zymacoord, Bish floderne i april. Det er et unikt fiskeri med flue efter de bidevillige steelheads. Der er stadig mulighed for morgenfrost, men som regel bryder solen igennem og fuglefløjtene varsler forårets komme og hug fra Steelheads.


Så er foråret på vej og med det kommer Steelheads. Det er de første og de er i kanonform. De trækker op i Skeena, Kitimat, Kalum, Zymacoord, Bish og andre tilløb til Skeena. Fiskeriet er jomfrueligt og uforudsigeligt spændende. Det er først og fremmest Fluefiskeri efter steelhead vi har fokus på, men der kan fiskes med alle tilladte fiskemetoder.

De bedste guides hver dag
Vi har de bedste guides og det er helt afgørende for turen. Vore top professionelle canadiske guides har næsten alle tilbragt det meste af deres liv på floderne og er dybt passionerede fiskere. De skal nok sørge for at vi finder fiskene og hjælpe os til at få succes alle dage. Den danske rejseleder sørger for at turen og sammenholdet fungerer bedst muligt. Hver dag afslutter på lodgen med en snak om dagens fiskeri og hvad der skal ske dagen efter. Vi justerer hele tiden fiskeriet efter forholdene, så vi får så meget ud af turen som muligt.

Vi fisker i klassificeret vand
Floderne vi fisker i er Skeena, Kitimat, Kalum, Nash med mere. De bedste steder er i klassificeret vand, som oftest kun kan nåes med båd. Det er det bedste af det bedste og guiderne kender alle spots og hvor på spottet der er fisk og hvordan de skal angribes.

Drift boat på Kitimat
Kitimat er uklassificeret vand og der må fiskes med driftboat. Det er oftest den bedste af floderne og vi skal drifte spots 2 dage. Kitimat er ikke en del af Skeena systemet, men ligger parallelt med Skeena. Det er ofte i Kitimat den første og største opgang af steelheads er. Det er en vidunderlig flod som både har bløde stryg og dybe pools. Vi drifter floden og finder de bedste spots til fluen. De nystegne steelheads er aggressive og bidevillige, så der er lagt op til spændende fiskeri.

Alternative muligheder
Vi er nu engang i naturens hænder og det betyder vi kan løbe ind i dårligt vejr, fiskene er ikke gået op i floderne og så videre. Det betyder ikke, at vi mister fiskeri, men giver os andre muligheder. Vi har en række floder vi kan fiske i afhængigt af forholdene. Vi har mulighed for havture efter helleflynder, laks og ikke at forglemme krabber til aftensmaden. Mulighed for naturture – hvaler, bjørne, ørne.

Her bor vi
Indkvartering på KITIMAT Lodge i dobbelt værelser med køkken og bad. Eller i enkelt værelser med lille køkken toilet og bad. Værelserne rengøres hver dag og sengene redes. Morgenmad er inkluderet og du kan smøre en madpakke til dagens strabadser. Øvrig forplejning er for egen regning (der er mulighed for at spise på nærliggende restaurant). Du kan melde dig til som enkeltperson eller sammen med fiskevenner. Melder du dig til alene kan du vælge enkeltværelse eller dobbeltværelse. Ved dobbeltværelse matcher vi dig med en anden fisker, og vi anbefaler I mødes inden afrejsen.

DSC_0236
DSC_0237
DSC_0245
DSC_0233

 

BONUS FISK VI KAN FANGE
  • Helleflynder i april og maj
  • Kongelaks i mindre floder fra maj til august
  • Kongelaks i august og start september.
  • Sølvlaks i september og oktober.
  • Chum i oktober.

 

 

 

 

Send this to a friend