Steelheads i Skeena, Kitimat mm. i oktober

Steelheads i Skeena, Kitimat og bifloder i oktober

7 dages tur med 6 guidede fiskedage i Kitimat/Skeena/Kalum river og alle de mange små tilløb. Der er dansk rejseleder og canadiske guider med hver dag. Vi bor på Kitimat lodge med morgenmad og frokost inkluderet. Der kan fiskes med alle tilladte fiskemetoder.

Grupperejse med 4 deltagere. Enten er I en hel gruppe, eller vi sammensætter en gruppe med maksimalt 4 deltagere plus dansk turleder.
Individuel tilmelding kan både være med ønske om en grupperejse eller helt individuelt.

Afvikles i oktober. NB: Flybillet ikke inkluderet.


I oktober er Skeena flodsystemet legendarisk med Steelheads i perfekt form og store størrelser. Der er også mulighed for sene sølvlaks. Naturen er betagende og storslået og giver ro til sjælen. Kombineret med en fluestang og en vild fightende Steelhead bliver livet ikke meget bedre. Vi skal fiske de store floder og alle de mange små tilløb, hvis det er der fiskene er.
Det er først og fremmest Fluefiskeri vi har fokus på, men der kan fiskes med alle tilladte fiskemetoder.

De bedste guides hver dag gør forskellen
Vi har de bedste guides og det er helt afgørende for turen. Vore top professionelle canadiske guides har næsten alle tilbragt det meste af deres liv på floderne og er dybt passionerede fiskere. De skal nok sørge for at vi finder fiskene og hjælpe os til at få succes alle dage. Den danske rejseleder sørger for at turen og sammenholdet fungerer bedst muligt. Hver dag afslutter på lodgen med en snak om dagens fiskeri og hvad der skal ske dagen efter. Vi justerer hele tiden fiskeriet efter forholdene, så vi får så meget ud af turen som muligt.

Vi fisker i klassificeret vand
Floderne vi fisker i er Skeena, Kitimat, Kalum, Nass med mere. De bedste steder er i klassificeret vand, som oftest kun kan nåes med båd. Det er det bedste af det bedste og guiderne kender alle spots og hvor på spottet der er fisk og hvordan de skal angribes. Vi fisker i Kemano, Kitlope, Kindala, Kaziks, Kalum, Kitimat, Nass, Tsiiax, Cranberry, Sustut, Babine, Kispiox …

2 dage i uberørt flod efter sølvlaks (Coho) og hundelaks (Chum)
Vi skal 2 dage ud til en helt uberørt flod som kun vi fisker i. Den ligger i et native territory og kan kun nåes med båd (1½ times sejlads) Her er der den mest vidunderlige flod med en stor opgang af Sølvlaks og hundelaks i august og september. Ved flodens munding er der en meget simpel “overlevelseshytte” hvor vi skal overnatte. Vi fisker i floden 2 dage og på anden dagen slutter vi ved 15 tiden og sejler ind til et velfortjent bad i nogle hotsprings inden vi lander i Kitimat hen på aftenen.

Alternative muligheder
Vi er nu engang i naturens hænder og det betyder vi kan løbe ind i dårligt vejr, fiskene er ikke gået op i floderne og så videre. Det betyder ikke, at vi mister fiskeri, men giver os andre muligheder. Vi har en række floder vi kan fiske i afhængigt af forholdene. Vi har mulighed for havture efter helleflynder, laks og ikke at forglemme krabber til aftensmaden. Mulighed for naturture – hvaler, bjørne, ørne.

Her bor vi
Indkvartering på KITIMAT Lodge i dobbelt værelser med køkken og bad. Eller i enkelt værelser med lille køkken toilet og bad. Værelserne rengøres hver dag og sengene redes. Morgenmad er inkluderet og du kan smøre en madpakke til dagens strabadser. Øvrig forplejning er for egen regning (der er mulighed for at spise på nærliggende restaurant). Melder du dig til alene kan du vælge enkeltværelse eller dobbeltværelse. Ved dobbeltværelse matcher vi dig med en anden fisker, og vi anbefaler I mødes inden afrejsen.

Send this to a friend