Ventetid…

Vejret er snart en af de eneste faktorer som vi mennesker ingen kontrol har over (og heldigvis for det da). Nogen gange falder det ud til ens fordel og nogle gange går det den stik modsatte vej.
Regn er alfa og omega når det kommer til fiskeriet efter anadrome fisk. For lidt vand holder fiskene tilbage i havet, hvor de venter på regnen, for meget vand fylder floden med fisk, men gør det næsten umuligt at fiske efter dem.

Stort set alle laksefiskere kender den – ventetiden ved floden, man spejder efter skyer, tjekker vejrudsigt hver halve time og beder til alle tænkelige instanser om bare en enkelt lille byge som måske måske vil sende friske fisk op. Omvendt, har næsten alle laksefiskere også oplevet følelsen af afmagt, når man skuer ud over en flod i flom, en flod som er ved at gå over sine bredder med møgbeskidt vand som river alt på sin vej med sig. Du ved at fiskene er der, men du kan ikke komme ned til dem, og hvis du endeligt kunne, ville de ikke være i stand til at få øje på din flue i det beskidte vand.
Dette er 100% en del af gamet i laksefiskeri og også noget af det som gør det så forunderligt og magisk.
Når det regner ved østkysten af Canada, så regner det! Der kan komme usandsynlige mængder vand på ingen tid, regnen skyller ned af bjergsiderne og ender i floderne sammen med mudder, sten, grene og til tider også store stammer og hele træer. Heldigvis er floderne for det meste hurtige til at komme af med det beskidte vand, og som oftest har vandet trukket mange friske fisk op i floden, derfor er det med at kende sin besøgstid, da noget af det bedste fiskeri kan opleves de dage, hvor floden er ved at finde tilbage til sit normale leje og vandet er klaret op men er stadig langt fra at være rigtig klart.

Send this to a friend